Results 1 to 2 of 2

Thread: Micra in limp mode after Transmission replacement

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2024
    Location
    Montréal
    Posts
    3
    Garage empty: add car
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Micra in limp mode after Transmission replacement

    Hey all. I just replaced an automatic transmission in a Nissan Micra. Everything was done properly. After I started the car I noticed the check engine light was on and the car was in limp mode. I checked the dtcs and they were not related to transmission at all. O2 sensor and EGR codesso I erased the codes. The codes all came back and the car is still in limp mode. Does the TCM has to be reprogrammed at the dealer and this could be the issue? Thanks



  2. #2
    Senior Member MrMicra2015's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Vancouver BC
    Posts
    923
    Thanks
    239
    Thanked 160 Times in 129 Posts
    do we have EGR?

    did a wire get pinched ?

    what were the exact codes?

    can you get freeze frame data when it throws the codes?

    that is ODD, cant see why it would do that unless wire pinched, something not plugged back in, smashed sensor...looks ok but took a hit?

    what is"limp mode"....this is a tiny car, it doesnt go that fast just FYI


    2015 Micra S (manual)
    no A/C /no power options/ block heater/4x 2 Ohm speakers...all factory stock in 2015
    Feb 2015 build
    9,999 purchase price + tax..no additional 1600$ because it was a 2015 purchased in 2016
    so receipt says $8,399....+1600 .... so they look good i guess...for a brand new car!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •